Karamelizuotas kumpis
![Karamelizuotas kumpis](/public/8585/20141218/141892723538830209_700x700.jpeg)
Kiaulienos kumpis -2 kg
Abrikosų arba persikų džemas 300 ml
Konservuoti persikai 400 ind.
Garstyčios 2 valg. šaukšt.
Imbieras 2 arbat. šaukštel.
česnakas 2 didelės skiltelės
Rudas cukrus 3 valg. šaukšt.
Citrina 1 vnt.
Druska 2 arbat. šaukštel.
Juodieji ir kvapnieji pipirai 1 arbat. šaukštel.
Rozmarinai (džiovinti) 2 arbat. šaukštel.
Lauro lapai 5 vnt.
1. Kiaulienos kumpį ištrinti druska, maltais pipirais, susmulkintu česnaku, rozmarinu ir lauro lapais ir surišti, kad gautųsi apvalus ir susispaustų. Įdėti į kepimo plėvelę ir virti pasūdytame vandenyje apie valandą laiko. Praušusio kumpio viršutinę dalį įpjauti ir prismaigstyti gvazdikėlių.
2. Išsivirti glazūrą: į puodą sukrėsti persikų džemą, supilti sultis nuo konservuotų persikų, susmulkintus persikus įdėti garstyčias, imbierą, cukrų, išspausti citrinos sultis ir pastoviai maišant virti apie 20 min. kol sutirštės.
Paruošta glazūra (daugiau kaip pusę viso kiekio) aptepti kumpį. Kumpį dėti į skardą ant grotelių. Įpilti apie litrą vandens ir kepti apie 50 min. 200C temperatūroje. Po valandos užtepti likusią glazūrą ir kepti dar apie 50 min 180-170 C temperatūroje.
Komentarai