Sausainių ir varškės nameliai

  • 24 sausainių (naudojau Selga šokoladinius ir kondensuoto pieno skonio)
  • 180 g sviesto (minkšto)
  • 360 g riebios varškės
  • 100 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštelių apelsinų žievelių cukatų
  • 2 šaukštelių aguonų

Glajui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • kokoso drožlių, apibarstyti
  • baltojo šokolado, puošti


Pirmiausiai pagaminu varškės kremą. Minkštą sviestą išsuku su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberiu varškę, aguonas, apelsinų žievelių cukatus. Jei jūsų varškė yra sausa ir sukritusi gabalais, ją prieš tai reikėtų pertrini per sietelį. Iš visų produktų išsimaišo tirštas kremas.

Vieno namuko gaminimui prireiks 3 sausainių. Sausainius iš vienos jų pusės gausiai aptepu paruoštu kremu. Viena apteptą sausainį paguldau, o kitus du sustatau, kaip stogelį. Sausainiai gerai laikysis, nes juos „suklijuos“ kremas. Jei namelio viduje dar trūksta kremo, jo pridedu šaukšteliu, o peiliuku gražiai išlyginu šonus. Pagaminu likusius namelius ir statau juos subręsti ir sustingti į šaldytuvą. Šaldytuve namelius gerausiai būtų laikyti bent per naktį, o dar geriau visą parą, per tą laiką sausainiai sudrėks ir prisigers kremo skonio.

Namelių papuošimui pagaminu šokoladinį glajų. Puode ant žemos ugnies ištirpinu sulaužytą šokoladą užpiltą grietinėle, maišau konditerine šluotele, kol visai ištirpsta ir užverda. Ant žemos temperatūros paverdu kelias minutes, kad glajus sutirštėtų ir nukeliu nuo ugnies.

Sustingusius namelius aplieju dar šiltu šokoladiniu glajumi, jį pilu nuo stogelio viršaus, kad gražiai nuvarvėtų. Vietoj langelių į glajų įspaudžiu baltojo šokolado mažas plyteles ir apibarstau kokoso drožlėmis, kad atrodytų, kaip apsnigtas. Namelį puošti galima labai įvairiai: pabarstukais, aguonomis, spalvotais glajais, saldainiais…Skaunaus!

Komentarai

Rašyti komentarą