Kiniškai kepta antis

  • Antis (apie 2 kg)

Marinatui:

  • 4 v.š. medaus
  • 3 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v.š. ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
  • 1 v.š. penkių rūšių pipirų mišinio (malto)

Hoisin padažas:

  • 4 v.š. sojos padažo
  • 2 v.š. riešutų sviesto
  • 1 v.š. medaus
  • 2 v.š. ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
  • 2 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 aštrus pipiras (galima keisti čili milteliais)
  • ½ a.š. penkių rūšių pipirų mišinio (malto)

Pateikimui:

  • 1 poras
  • 1-2 baltieji žieminiai ridikai


Orkaitę įkaitinau iki 150 laipsnių. Antį gerai nuploviau, nupjoviau jos uodegėlę, kuri turi specifinį skonį ir kvapą. Paukštį guldžiau ant grotelių, jas įstačiau į kepimo skardą ir iš abiejų pusių gausiai nuplikiau verdančiu vandeniu. Antis po šios procedūros visa sustangrėjo, jos oda susitraukė. Paukštį nusausinau popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpyliau. Antį vėl guldžiau ant grotelių, jas įstačiau į tuščią skardą ir pašoviau kepti 2 valandom į orkaitę. Kepdama, karts nuo karto, ją apversdavau ant kito šono ir nupildavau iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nuo ilgo kepimo nesudegtų. Anties taukus, visad atsidedu, juose labai skanu kepti daržoves.

Kol antis kepė juostelėmis susipjausčiau porą ir žieminius ridikus.

Pagaminau Hoisin padažą, suplakdama jo sudedamąsias dalis, išskyrus česnaką ir aitrųjį pipirą. Į pagamintą padažą įspaudžiau česnaką ir sudėjau smulkiai kapotą pipirą (jo sėklas išėmiau).

Susimaišiau marinatą anties aptepimui, suplakdama visas jo sudedamąsias dalis į vientisą padažą.

Po 2 valandų kepimo dešimčiai minučių padidinau orkaitės karštį iki 190 laipsnių, po to antį ištraukiau ir teptuku gerai ištepiau paruoštu marinatu vieną jos pusę bei kišau vėl 10 minučių, kad apkeptų. Po to ištraukiau, apverčiau ir ištepiau antrąją jos pusę ir vėl kišau 10 minučių apkepimui. Iškepusią glazūruotą antį sukarpiau nedideliais gabalėliais, pateikiau su padažu ir daržovėmis. Valgėme ją rankomis, apsilaižydami pirštelius, buvo labai skanu. 

Komentarai

Rašyti komentarą