Kalakutienos krūtinėlės kepsnys su džiovintais pomidorais

Marinavimui sūryme:

  • apie 1 kg kalakutienos krūtinėlės
  • 3 v.š. jūros druskos
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • keli lauro lapeliai
  • 1 citrina
  • 1 a.š. juodųjų pipirų žirnelių

Kepimui:

  • nedidelis indelis džiovintų pomidorų aliejuje
  • 1 a.š. dž. raudonėlio
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų


Pirmiausiai puode paruošiau sūrymą. Šiltame vandenyje ištirpinau druską, cukrų, sudėjau prieskonius, pjaustytą citriną ir jame užmerkiau nuplautą kalakutieną. Vandens turėtų būti tiek, kad pilnai apsemtų mėsą. Taip paruoštą krūtinėlę šaldytuve mirksiančią sūryme laikau per naktį.

Išmirkusios kalakutienos storiausiuose šonuose padariau nelabai gilias įpjovas, tokias kišenes, į kurias kišau džiovintus pomidorus. Kuo daugiau tokių įpjovų padarysite, tuo skanesnis bus kepsnys.

Įdarytą kalakutienos krūtinėlę apibarsčiau džiovintais raudonėliais ir maltais juodaisiais pipirais bei apipyliau nuo pomidorų likusiu aliejumi. Mėsą palikau kelioms valandoms kambario temperatūroje, kad kvapai ir skoniai susigertų į mėsą.

Paruoštą mėsą, kartu su aliejumi, kuriame ji marinavosi, kepiau įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, vis palaistydama mėsą išsiskyrusiomis sultimis.

Iškepusią mėsą pjausčiau gabalais, kuriuose gražiai matėsi įpjovos su džiovintais pomidorais, prie kepsnio pateikiau marinuotų alyvuogių ir orkaitėje keptų bulvių.

Komentarai

Rašyti komentarą